Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2017

Debate January 31, 2017

Topic : Being a team worker is more important than to be a brilliantly creative person.

Fever in Team

I think team working is more important than a brilliantly creative person. A man has limitation to do the activities. In a team worker if one gets wrong other member can rectify it. There will be both formal and informal communication. This helps to interact with people and attain both organization goal and self goal.
Working with a Team you can achieve more than working alone. You get more ideas from your team mates, you get help in case your not able to do something. Many brains at work make a brilliant Team to which a brilliant brain alone cannot compete with. Also interaction with team mates adds a little fun to your job, rather than doing it all alone.

“Team” is one of the most used and abused of buzz words, but there is such a thing as working together as a team. Here is a quick rule of thumb: if the people that are supposed to be in your “team” make it more difficult for you to …

Active Listening Activity January 20, 2017

Pam ban Bridge is one of the famous bridge in the world. Every country has some speciality in the field of Engineering, Architecture, Sciences and Natural sights. Same as India is famous in the field of Railway engineering, due to this bridge.


I hope you feel proud and will get inspire after seeing this video.

Quiz January 19, 2017

Master Mind Activity January 18, 2017

Knowledge Sharing January 16, 2017

Jan 13, 2017 Active Listening

Movies based quiz January 12, 2017

1. Who is play the role of Geeta Phogat in Dangal
A. Zaira Wasim
B. Sanya Malhotra
C. Suhani Bhatnagar

Answer : A. Zaira Wasim

2. Which role play by Randeep Hooda in Sultan.
A. Aakash Oberoi
B. Gyan Singh Oberoi
C. Fateh Singh

Answer : C. Fateh Singh

3. Who is play the role of MS Dhoni's Sister.
A. Disha Patani
B. Bhoomika Chawla
C. Kiara Advani

Answer : B. Bhoomika Chawla

4. Who is sing the song Dekha Hazaro Dafaa from Rustom
A. Arijit Singh, Palak Muchhal
B. Ankit Tiwari, Palak Muchhal
C. Ankit Tiwari, Sukriti Kakkar

Answer : A. Arijit Singh, Palak Muchhal

5. Which role play by Vikram Kapadia in Kapoor&Sons
A. Harsh Kapoor
B. Amarjeet Kapoor
C. Shashi Chacha

Answer : C. Shashi Chacha

6. Who is play the role of Jamuna in Housefull3
A. Nargis Fakhri
B. Lisa Haydon
C. Jacqueline Fernandez

Answer : B. Lisa Haydon

7. Who is father of Sia in Baagi
A. Sumit Gulati
B. Sourav Chakraborty
C. Sunil Grover

Answer : C. Sunil Grover

8. Who is play the role of Wazir in Wazir
A. John Abrah…

Master Mind Activity January 11, 2017

What does this say?

1.   STRAWBERRYcake

Answer: Strawberry Shortcake.


2.    MEREPEAT

Answer: Repeat after me.

3.    ARREST
  YOU'RE

Answer: You're under arrest.

4.   TOIMWN

Answer: I’m in town.

5.    /R/e/a/d/i/n/g/

Answer: Reading between the lines.

6.   QTPI

Answer: Cutie Pie.

7.   STOOD
 MISS

Answer: Misunderstood.

8. 
 N
 E
 V
 E
 S

Answer: Seven up.

9.   Pot oooooooo

Answer: Pot 8 os (Potatoes).


10.  WAY
 PROGRESS

Answer: Progress underway.

11.  Man
 Board

Answer: Man over board.

12. FriendsMisunderstandingFriends

Answer: Misunderstanding between friends.

13.  I'm A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T V W X Y Z

Ans. I am missing you



Thanks to Bhawani Shankar Sharma, Rajeev Jain , Subhash Garhwal and Prathavee Raj Moond for make it more funny

Congratulations to Poonam Bhargava, Abhishek Mishra, Taruna Kunwar, Deeksha Sachdeva, Rinku Gupta, Ankur Sharma, Saurabh Kumar and Dipesh Gupta

Debate January 10, 2017

Topic : What form of democracy is better for India " parliamentary or presidential"


The parliamentary form of government is democratic in nature. The head of the state and the head of the government are held by different people. The executive and the legislative branches are linked to each other and Prime Minister is the head of the government. Countries that have a parliamentary form of government are India, Pakistan, Canada, Denmark and Bangladesh. 

In the presidential form of government, the head of the government and the head of the state is the same person and he leads an executive branch which is separate from the legislative branch. The executive is often known as President. Countries that have a presidential form of government are US, Afghanistan, Brazil, Maldives and Nigeria. 

Now, let's see which form of government is a better one?

Parliamentary form of government is better. 

1. Symbol of unity - The parliamentary form of government is a symbol of unity as it binds …

Knowledge sharing session(HTML Basic) January 6, 2017 and January 9, 2017

Thank you guys for attending session. I learn lot's of thing because of you : Avanish Kumar

Fun activity January 7, 2017

Slogan Quiz January 5, 2017

Slogan with brand VOLKSWAGEN (Das Auto)RED BULL (Gives You Wings)MCDONALDS (I’m Lovin It)WALT DISNEY (Where Dreams Come True)IKEA (Change Begins At Home)COCA COLA (Open Happiness)CHANEL (Share The Fantasy)MICROSOFT (Your Potential Our Passion)GOOGLE (Don’t Be Evil)BIC (Writes First Time Every Time)PIZZA HUT (Make It Great)BLACKBERRY (For Getting Things Done)DOVE (99.8% Pure)CITROEN (Creative Technologies)ADIDAS (Impossible Is Nothing)IBM (For A Solutions Small Planet)KITKAT (Have A Break Have A)GILLETTE (The Best A Man Cat Get)DR PEPPER (Be The Pepper)FACEBOOK (Connects You With Other People Around You)
Congratulation Ankur Sharma, Rinku Gupta and Deeksha Sachdeva

Word Hunt activity January 4, 2017

answer : COUNTLESS

Find more click here